CREȘTEREA NIVELULUI DE ADERENȚĂ LA TRATAMENTUL CO-INFECȚIEI TB/HIV: O ABORDARE MULTIDISCIPLINARĂ - Оксана ПЛЭМЭДЯЛЭ; Валентина ВИЛК; Сергей ПИСАРЕНКО (Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei: Ştiinţe Medicale)
Acest studiu analizează metodele de creșterea aderenței la tratamentul co-infecției TB/HIV printr-o abordare multidisciplinară, implicând colaborarea între infecționiști, ftiziopneumologi, psihologi și asistenți sociali. Sunt examinați factorii care influențează respectarea tratamentului, inclusiv condițiile socio-economice, aspectele psihologice și efectele secundare ale medicamentelor. Studiul evidențiază importanța tehnologiilor digitale, precum telemedicina și aplicațiile mobile, pentru îmbunătățirea aderenței și reducerea riscului de dezvoltare a rezistenței la medicamente.