Clara Isabel Serrano (2017). Arte de falar e arte de estar calado. Augusto de Castro. Jornalismo e diplomacia - Héloïse Elisabeth Marie-Vincent Ghislaine Ducatteau (Verba Hispanica)
O libro que aquí nos entregan é o resultado dunha tese de doutoramento defendida na Universidade de Coimbra, a máis antiga de Portugal, a que inspirou a saga británica de Harry Potter. Para o título, a autora, Clara Isabel Calheiros da Silva de Melo Serrano, utiliza unha cita dun artigo de Augusto de Castro Sampaio Corte Real. Atópase en Imagens da Europa, vistas da minha janela e resume ben o oxímoro que reúne as profesións de xornalista e diplomático que exerceu: a combinación de retórica e silencio. Esta monografía arroxa luz sobre unha figura controvertida da historia portuguesa. Agradeceremos a cronoloxía final que nos permite buscar o noso camiño. Ademais, as fontes tamén están ben clasificadas, o que facilitará futuras investigacións sobre o personaxe. Esta obra pode ser criticada ás veces por digresións sobre os seus contemporáneos ou sobre circunstancias históricas.