Comment évaluer l'expression orale au lycée? - Maguy Bauhr; Jan Hellekant (Moderna Språk)
Maguy Bauhr och Jan Hellekant tjänstgör på Avdelningen för språkpedagogik vid Göteborgs universitet. Avdelningen, som leds av doc. Torsten Lindblad, ansvarar bl.a. för olika nationella språkprov. Ett av de nyare projekten har som huvuduppgift att ta fram muntilga prov i engleska för grundskolan och i engelska, franska och tyska för gymnasieskolan. Här redogör författarna för ett försök att utveckla muntliga prov i franska och drar på basis av detta några tentativa slutsatser rörande elevernas muntliga språkfärdighet.