КРЕАТИВНЕ УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ ТУРИЗМУ НА ПРИРОДООХОРОННИХ ТЕРИТОРІЯХ: СТРАТЕГІЇ, УПРАВЛІНСЬКІ РІШЕННЯ ТА ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ - Юрій Миронов; Ірена Свидрук; Валерія Козлова (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена аналізу інноваційних підходів, стратегій і креативних управлінських рішень у контексті управління туристичною діяльністю на природоохоронних територіях. Досліджено сучасні тенденції розвитку екологічного туризму, виявлено основні проблеми у сфері збалансованого туристичного природокористування. Проаналізовано зарубіжний досвід креативного менеджменту туристичних дестинацій у заповідниках та національних природних парках. Розроблено рекомендації щодо впровадження креативних стратегій управління туристичними потоками на природоохоронних територіях України з урахуванням принципів сталого розвитку та збереження біорізноманіття. Особливу увагу приділено цифровим технологіям та участі місцевих громад у процесах прийняття управлінських рішень як ключових чинників ефективного й відповідального управління туризмом на природоохоронних територіях.