Регулятор витрати з полімерним керуючим органом оболонкової форми - V. P. Purdyk; O. L. Brytskiy (Mechanics and Advanced Technologies)
Існуючі регулюючі гідроагрегати, конструкція яких базується на використанні золотникової пари мають ряд недоліків – це невисока швидкодія, недостатня надійність внаслідок підвищеної чутливості до забруднення робочої рідини та не технологічність конструкції.  Мета роботи – обґрунтування на основі математичного моделювання та експериментальних досліджень використання в конструкції регулятора витрати керуючого органа із полімерного матеріалу у вигляді оболонки. Досліджено вплив геометричних параметрів оболонки на якість процесу керування. Встановлено умови та напрямки найбільш ефективного використання регулятора. Отримані результати представляють інженерну основу для створення ефективної конструкції регулятора витрати з полімерним керуючим органом оболонкової форми з підвищеними технічними характеристиками.