PRIČEST U SMAIL-AGI - MILAN MOGUŠ (Senjski Zbornik)
U svome djelu Smrt Smail-age Čengića Ivan je Mažuranić opjevao u poglavlju Četa obred pričešćivanja Crnogoraca pred borbu protiv Turaka. Taj dio obuhvaća 165 stihova (od stiha 312. do 477.) Detaljan opis toga dijela spomenutoga Mažuranićeva djela, o čemu do sada nije pisano, sadržaj je ovoga članka.