TOMO AKVINIEČIO ŽMOGAUS LAISVĖS TEORIJOS TYRIMAI XX AMŽIUJE (II) - Lina Šulcienė (Problemos)
XX amžiuje Tomo Akviniečio laisvės teorija susilaukė daugelio tyrėjų dėmesio. Išsiskyrė dvi šių tyrimų kryptys. Vienoje iš jų analizuojama Tomo Akviniečio prigimtinio įstatymo samprata, kitoje - bendroji jo laisvės ir laisvos žmogaus veiksenos teorija. Šiame straipsnyje aprašomi kai kurie aktualūs antrosios tyrimų krypties klausimai. Raktažodžiai: Tomo Akviniečio etika, žmogaus laisvės problema, neotomizmas.