ВПЛИВ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ НА ЕФЕКТИВНІСТЬ DIGITAL-МАРКЕТИНГУ В БІЗНЕС-ПРОЦЕСАХ - Тетяна Пшенична (Економіка та суспільство)
У статті розглянуто особливості застосування технології штучного інтелекту у маркетинговій діяльності. Визначено вплив штучного інтелекту на ефективність digital-маркетингу в сучасних бізнес-процесах. Проаналізовано основні напрями використання штучного інтелекту, зокрема автоматизацію процесів, персоналізацію контенту, аналіз великих даних та прогнозування поведінки споживачів. Розглянуто переваги застосування штучного інтелекту в digital-маркетинг, зокрема підвищення продуктивності, зниження витрат і покращення взаємодії компаній із цільовою аудиторією, залученні клієнтів та підвищенні продажів. Визначено, що зі зростанням обсягів даних та необхідністю швидкої їхньої обробки штучний інтелект стає невід’ємним інструментом оптимізації маркетингових стратегій. Висновки підкреслюють роль інтелектуальних технологій у трансформації цифрового маркетингу та перспективи їх подальшого розвитку.