بررسی تأثیر چندوظیفه‌ای بودن بر تاب‌آوری و خلاقیت کارکنان: نقش ذهن‌آگاهی - سید مهدی میرمهدی; فتانه یاراحمدی; ناهید مرادی (پژوهش‌های روانشناختی در مدیریت)
این پژوهش با هدف بررسی ارتباط بین چندوظیفگی (انجام هم‌زمان چند کار)، تاب‌آوری و خلاقیت در میان کارکنان ادارۀ تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی انجام شده است. از نظر هدف، این پژوهش در زمرۀ پژوهش‌های کاربردی قرار می‌گیرد. طرح پژوهش از نوع مقطعی بود و از تکنیک معادلات ساختاری برای تجزیه‌وتحلیل اطلاعات استفاده ‌شد. جامعۀ آماری شامل کلیۀ کارکنان این اداره بود و پژوهش به صورت میدانی و با استفاده از پرسشنامه انجام شد. با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس در نهایت تعداد 175 پرسشنامه کامل شد که تجزیه‌وتحلیل نیز بر اساس همین تعداد پرسشنامه انجام شده است. در این مطالعه، برای ارزیابی روابط میان متغیرهای مدل و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار لیزرل استفاده شد. نتایج تحلیل داده‌ها نشان داد چندوظیفگی کارکنان تأثیری مثبت بر خلاقیت و تاب‌آوری آنان دارد. همچنین، تاب‌آوری کارکنان با خلاقیت آن‌ها رابطه‌ای مثبت و معنادار دارد. علاوه بر این، ذهن‌آگاهی به ‌عنوان یک متغیر تعدیل‌کننده، ارتباط بین چندوظیفگی با تاب‌آوری و خلاقیت را تحت تأثیر قرار می‌دهد. از سوی دیگر، نقش میانجی‌گری تاب‌آوری در رابطۀ میان چندوظیفگی و خلاقیت کارکنان نیز تأیید شد. این یافته‌ها بر اهمیت توجه به چندوظیفگی و تقویت تاب‌آوری و ذهن‌آگاهی در بهبود خلاقیت کارکنان تأکید دارد.