Порівняльний аналіз правового регулювання вимог до кандидатів на державну службу: напрями вдосконалення українського законодавства в контексті забезпечення доброчесності та запобігання корупції - Ye. V. Mykhailovska; H. S. Zinchenko; T. V. Shlapko (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті здійснено комплексний порівняльний аналіз правового регулювання вимог до кандидатів на державну службу в Україні, державах Європейського Союзу (Латвії, Литві, Естонії, Німеччині), а також у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії з акцентом на механізми забезпечення доброчесності, професійної компетентності та запобігання корупції. Дослідження ґрунтується на аналізі національного законодавства, підзаконних нормативно-правових актів, а також відповідних міжнародних практик, що дозволяє окреслити сучасні тенденції правового регулювання доступу до державної служби.