Bayanp ı narı Köyü Arazilerinin Çankırı-Kızılırmak Detaylı Etüd ve Haritalanması - Nazik Özdoğan; Mahmut Yüksel (Journal of Agricultural Sciences)
Bu ara şt ı rman ı n amac ı Çank ı r ı İ li Kı z ı l ı rmak ilçesi Bayanp ı nar ı Köyü arazilerinin detayl ı toprak etüd ve haritalama çal ışmas ı n ı n yap ı lmas ı d ı r. Etüd, topografik haritadan yararlan ı larak arazide gerçekle ştirilmi ş ve 8 adet profil çukuru incelenmiştir. Aç ı lan profillerin herbirinden horizon esas ı na göre örnekler al ı nm ış ve gerekli analizler laboratuvarda yap ı lm ışt ı r. Analizlerden elde edilen sonuçlar ı n ve arazi gözlemlerinin de ğ erlendirilmesi ile 6 farkl ı toprak serisi belirlenmi ştir. Bu serilerden 3 tanesi Inceptisol, 2 tanesi Entisol ve bir tanesi Alfisol olarak s ı n ı fland ı rı lm ış t ı r.