Sukupuuttomatkailu ja biofilia - Sini Sarén (Matkailututkimus)
Sukupuuttomatkailun ja siihen liittyvien ilmiöiden tutkimus voi toimia kriittisenä välineenä vastuullisen matkailun, ja erityisesti eläin- ja luontomatkailun vastuullisuuden, kehittämisessä. Matkailualan toimijoilla on - näin halutessaan - mahdollisuus osallistua globaalien ekologisten ja sosiaalisten haasteiden käsittelyyn sekä potentiaalia vaikuttaa asioiden kehittymiseen parempaan suuntaan. Tällainen näkökulma matkailututkimuksessa on ajankohtainen, sillä matkailuala on sekä merkittävä luonnonvarojen kuluttaja että potentiaalinen vaikuttaja ihmisen ja muun elollisen vuorovaikutuksen kehittämiselle. Tämä puheenvuoro käsittelee matkailututkimuksen pro gradu -tutkielmassani (Sarén 2024) esiin nousseita teemoja liittyen biofilian kehittymismahdollisuuksiin matkailun kautta.