TÜRKİYE’DE MALİYE BÖLÜMÜ EĞİTİMİNİN DURUMU VE DEĞİŞİM İHTİYACI - Meral FIRAT (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
ÖZ       Türkiye’de üniversite sayısının çok hızlı bir şekilde artması üniversite sınavına girecek öğrencilerin tercih yapmalarını zorlaştırırken, üniversiteler arasındaki rekabet ile Dünya ekonomisinde ki ve maliye düşüncesindeki değişim maliye eğitiminin yeniden tartışılmasını gündeme getirmiştir. Bu çalışmanın amacı; Türkiye’de maliye eğitiminin mevcut durumunu analiz etmek ve ekonomi disiplini değişirken maliye eğitiminde neler yapılması gerektiği ile ilgili olarak öneriler geliştirmektir. Çalışma sonucunda Türkiye’de maliye eğitiminin eskisi kadar popüleritesi olmasa da etkinliğini sürdürdüğünü, ancak başta müfredatlar olmak üzere bir takım düzenlemelerin yapılması gerektiği sonucuna varılmıştır.Anahtar Kelimeler: Maliye eğitimi, Üniversite, Türkiye, Maliye Bölümü, Müfredat