ЦИФРОВІЗАЦІЯ ТА АВТОМАТИЗАЦІЯ ЛОГІСТИЧНИХ ПРОЦЕСІВ: СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ - Марина Штельмашук (Економіка та суспільство)
У статті розглянуто важливість цифровізації та автоматизації в логістичних процесах. Акцентовано увагу на тому, що сучасні технології здатні значно покращити ефективність і знизити витрати в логістиці, зокрема через автоматизацію складських та транспортних операцій. Досліджено, як інноваційні технології, такі як IoT, SCM-системи, великі дані та блокчейн, активно використовуються на практиці провідними компаніями світу, зокрема DHL та Maersk. Водночас, автором розглянуто існуючі проблеми, зокрема високу вартість впровадження нових технологій та потребу в кваліфікованому персоналі. Порушено проблему сумісності нових технологій з існуючою інфраструктурою, що ускладнює впровадження інновацій, особливо для малого та середнього бізнесу. У статті наведено конкретні рекомендації, як зменшити витрати та оптимізувати процеси, що підвищує практичну цінність роботи.