MAHFUZÂT: UMÂN SULTANLIĞI VE UMÂN İBÂDÎLERİ ÜZERİNE - Mehmet Söylemez (İslami İlimler Dergisi)
Şevket KOTAN hoca ile birlikte İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi (BAP) tarafından desteklenen İbâdîlerin Kur’an ve Tarih Algı-ları başlıklı proje kapsamında araştırma yapmak üzere 20/08/2013 tarihinde Umân Sultanlığı’nın başkenti Maskat’a gittik. Elinizdeki yazı özü itibariyle aslında bu gezi ile ilgili notlardan oluşmaktadır. Ancak giriş mahiyetinde, İbâdî kaynaklarından istifade edilerek, Umân tarihi ve Umân İbdailiği hakkında bazı bilgiler verilmiştir