Наукове обґрунтування методики розрахунку вібраційних машин з пневмогідроприводом для формування дрібноштучних бетонних виробів - Ємельяненко М.Г.; Рачковський О.В. (Системи озброєння і військова техніка)
Для виробництва дрібноштучних бетонних виробів перспективним є створення формуючих пристроїв невеликої вантажопідйомності з новими варіантами приводу, що дозволяють легко змінювати параметри вібрації при зміні складу бетонної суміші, а також при розширенні номенклатури виробів. Для задовольняння цим вимогам розроблена вібраційна машина з пнемогідравлічним приводом, проведено моделювання динаміки її пневмомеханічної системи, дано наукове обґрунтування методики розрахунку, що враховує режими вібрації, динамічні параметри пневмомеханічної системи і характеристики матеріалу.