YEM BİN YILA GİRERKEN TİCARETİN DEĞİŞEN YÜZÜ: E-TİCARET - F. Atıl Bilge; İsa Altınışık (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Sanal alışveriş, elektronik ticaret, elektronik iş adına ne denirse densin, önümüzdeki yılların bu konuda önemli gelişmelere sahne olacağı ve 2000'li yıllarda otopark sorunu olmadan, dükkan dükkan dolaşmaktan ayaklarımıza kara sular inmeden, güvenli ve kolay alışveriş ortamının günlük hayatımızın bir parçası olacağı kaçınılmazdır.Gerçekten de elektronik ticaret adeta yeni bir çağ açmakta ve ticari hayata yeni bir boyut kazandırmaktadır. Bilgi teknolojileri sayesinde daha önce tahmin dahi edilemeyecek pek çok sektör online üzerinde yükselmektedir. Siparişten ödemeye kadar bütün işlemler online üzerinde gerçekleştirilmektedir. Tüketiciler böyle bir ortamda güçlenmekte ve bilgilenmekte, üreticiler ise birebir pazarlamayı dünyaya yayabilmekte ve global bir piyasaya hızla ulaşabilmektedirler.