Планування оптимального режиму електроспоживання на експлуатаційній ділянці нафтопроводу в умовах диференційованих тарифів на електроенергію - Артур Веніамінович Праховник (Adaptivni Sistemi Avtomatičnogo Upravlinnâ)
Стаття присвячена вирішенню задачі планування оптимального режиму електроспоживання експлуатаційної ділянки нафтопроводу в умовах тарифів на електричну енергію, диференційованих за періодами часу. Пропонується метод планування, що дозволяє зменшувати вартість спожитої електричної енергії при збереженні загальної продуктивності експлуатаційної ділянки. Наведена оцінка економічної ефективності застосування методу на експлуатаційній ділянці магістрального нафтопроводу.