Концепція національної безпеки України: сучасна теорія розуміння - A. M. Kolodiy; A. G. Lapko; A. I. Khalota (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті висвітлюються ключові аспекти сучасної теорії розуміння концепції національної безпеки України, розглядаючи її як складний, багатоаспектний феномен, що потребує інтегративного наукового підходу. Автори аналізують понятійно-категоріальний апарат, що формує основу для розробки та реалізації ефективної політики у сфері національної безпеки.