Najdba laškega gada Vipera aspis v Breginjskem kotu poleti 2001 - Gregor Torkar (Natura Sloveniae)
Članek opisuje najdbo laškega gada (Vipera aspis), ki je bil junija 2001 opažen in fotografiran v bližini vasi Logje južno od Breginja. Gre za eno redkih najdb v novejšem času, ki potrjuje pojavljanje te vrste v Sloveniji. Poleg laškega gada smo na območju Breginjskega kota zabeležili še štiri vrste kač.