Індекси наукового цитування в Україні та перспективи їх розвитку - Алла Жарінова; Тетяна Ярошенко; Сергій Гуменюк (Український інформаційний простір)
Головною метою статті є розгляд сучасного стану та перспектив розвитку наявних в Україні індексів цитування – Відкритого українського індексу наукових цитувань (OUCI) та Українського індексу наукового цитування (УІНЦ/UInCit) – з окресленням подальших можливих шляхів їхнього розвитку. Актуальність дослідження обумовлена розвитком цифрових трансформацій у сфері науки в Україні, викликами відкритої науки та потребами аналізу наукової продуктивності і пливу, в т. ч. засобами наукометрії.