Bilgisayarlı Argüman Delphi Yöntemi Kullanılarak Türkiye'de Nükleer Enerji ile İlgili Kamu Görüşünün Araştırılması - Gülsüm Yiğit; Şadi Şeker (İşletme Bilimi Dergisi)
Bu çalışmanın amacı son yıllarda Türkiye'de sıkça tartışılan nükleer enerji santrallerinin yapımı ile ilgili toplum görüşünün analizini bilimsel yöntemlerle yapmak ve çıkan sonuçları yorumlamaktır. Konu ile ilgili bir anket hazırlanmış ve bu ankete ilave olarak, kişilerin diyalektik bir ortamda tartışmalarına olanak sağlayan Bilgisayarlı Argüman Delphi Metodu uygulanmıştır. Elde edilen anket sonuçları yorumlanarak alternatif bir yöntem olan Bilgisayarlı Argüman Delphi Yöntemi değerlendirilmiş ve geliştirilmiştir.