Düzce İli Karaçörtlen Köy Yolu Hattı Heyelan Riskinin İnklinometre Çalışmalarıyla Araştırılması - Ernam ÖZTÜRK; Baran Toprak (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi)
Bu çalışmada, Düzce İli, Çilimli ilçesi, Karaçörtlen Köyü Yolu üzeri 5ila 5,5km’lik aralığında A1(40° 54.756'K enlemi ve 31°1.066'E boylamı) ile A2(40° 54.660'K-31° 1.052'E) noktaları arasında kalan 180 metrelik yol hattı boyunca kayma yüzeyi derinliği, yer altı suyununun kalınlığı ve sağlam zeminin tespit edilebilmesi ve jeofizik-geoteknik parametrelerin belirlenmesi için arazide toplamda 6 adet Düşey Elektrik Sondaj Yöntemi(DES), 3 adet Sismik Kırılma Yöntemi ve 3 adet Masw yöntemi uygulanmıştır. Veriler 3 adet istasyondan toplanmış ve değerlendirilmiştir. Çalışma alanında 40 m sondaj çalışması yapılmış ve sonrasında 30 m inclinometer kuyusu hazırlanmıştır. Arazi inclinometre ile gözlemlenerek kayma yüzeyinin tespiti yapılmıştır.