ОЦІНЮВАННЯ РОЛІ ВНУТРІШНЬОГО ФІНАНСОВОГО КОНТРОЛЮ В СТРАТЕГІЇ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПОВОЄННОГО ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНИ - Данило Ванькович; Михайло Крупка; Мирослав Кульчицький (Економіка та суспільство)
У статті обґрунтовано, що залучення великих обсягів фінансових ресурсів для повоєнної відбудови України актуалізує проблему забезпечення їх прозорого розподілу та цільового використання, що неможливо забезпечити без створення ефективної системи внутрішнього фінансового контролю бюджетних установ, які і повинні забезпечити оперативне керівництво реалізацією стратегією повоєнного відновлення України. Проведено оцінювання ролі внутрішнього фінансового контролю в стратегії забезпечення повоєнного відновлення України, що ґрунтується на вивченні динаміки низки показників, а саме: відношення суми нецільових витрат державних ресурсів, суми упущеної вигоди та суми непродуктивних/зайвих витрат у бюджетних установах та організаціях до кількості об’єктів контролю. Результати оцінювання засвідчили зменшення частки бюджетних установ у яких виявлено фінансові порушення продовж періоду військового стану.