Tümceden Metne Yazın Eleştirisi ve Dilbilim Üzerine - Aysu Erden (Dilbilim Araştırmaları Dergisi)
Yazınsal olsun ve de olmasın, bir metnin incelenmesinde kendi türündeki tüm metinleri oluşturan temel kuralları, mantıksallığı ve fikirleri sunu.ş biçimlerini belirlemek gerekmektedir. Bunun için de metindeki dil yapılarının ve bu yapıların birbirleriyle olan ilişkilerinin çözülmesi gerekmektedir. Metin içindeki dil yapıları ve aralarındaki ilişkiler metinin bütünü tarafından verilmek istenen iletiyi farklı açılardan tamamlamaktadır.