Мəліметтерді сымсыз тарату технологиялары - G.P. Amochaeva; G.I. Omarbekova; G.S. Seysenbaev; B.A. Onalbai (Қарағанды университетінің хабаршысы. Физика сериясы)
Қазіргі заманда мəліметтерді сымсыз тарату қарқынды дамуда. Егер дыбыстық алмасудың барлығына, барлық жерде жəне əрқашанда қажетті екендігі туралы барлығы жеткілікті дəрежеде түсінікті болса, ал мəліметтерді сымсыз тарату туралы жағдай онша түсінікті емес. Мақалада мəліметтерді сымсыз тарату технологияларына шолу жасалған. Сымсыз байланыс технологиясын таңдау бірнеше параметрлерді жиынтықты талдауға негізделуі қажет. BlueTooth, Wi-Fi жəне ZigBee технологияларына салыстырмалы сипаттама жүргізілген