Іммобілізація орто-тіокарборану на нанокомпозитах магнетиту, допованих оксидом гадолінію - A. L. Petranovska; Ie. V. Pylypchuk; P. P. Gorbyk; O. M. Korduban (Хімія, фізика та технологія поверхні)
Запропоновано спосіб іммобілізації орто-тіокарборану (С2В10Н11-SH) на поверхні нанокомпозитів складу Fe3O4/Gd2O3 за реакцією тіол-дисульфідного обміну. Для одержання вільних -SH груп поверхня нанокомпозитів Fe3O4/Gd2O3 попередньо модифікувалась мезо-2,3-димеркаптосукциновою кислотою. Встановлено число реакційноздатних тіольних груп на поверхні нанокомпозитів, а також кількість іммобілізованого орто-тіокарборану. Структуру синтезованих нанокомпозитів підтверджено комплексом фізико-хімічних методів аналізу.