Належне процесуальне джерело доказів як критерій допустимості у кримінальному процесі: теоретичний та практичний аналіз - D. S. Oliinyk (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Актуальність обраної тематики зумовлена фундаментальним значенням інституту доказів у кримінальному процесі. У кожному кримінальному провадженні саме докази є тим підґрунтям, на основі якого здійснюється з’ясування фактичних обставин справи, визначення винуватості або невинуватості особи, а також прийняття обґрунтованого, законного та справедливого судового рішення. Серед численних аспектів доказового права особливу увагу заслуговує поняття належного процесуального джерела як одного з основоположних критеріїв допустимості доказів. Ураховуючи тенденції правозастосування, актуальним є як теоретичне осмислення цього критерію, так і вивчення його реалізації у практиці досудового розслідування та судового провадження.