طراحی و ارزیابی یک کیت جدید جهت شناسایی سریع استرپتوکوکوس پیوژنز از نمونه‌های گلو - اکرم رحیمی مقدم; سیاوش سلمانزاده-اهرابی; طاهره فلسفی; مهوش سیفعلی (مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار)
زمینه و هدف استرپتوکوکوس پیوژنز شایع‌ترین عامل باکتریایی فارنژیت است. بیماران مبتلا به گلودرد استرپتوکوکی باید به سرعت با آنتی‌بیوتیک‌های مناسب درمان شوند. در صورت عدم درمان مناسب عوارضی از قبیل تب روماتیسمی و گلومرولونفریت حاد ایجاد خواهد شد. همچنین مصرف نابجای آنتی‌بیوتیک نیز باعث ایجاد مقاومت آنتی‌بیوتیکی می‌شود. روش استاندارد جهت تشخیص استرپتوکوکوس پیوژنز، کشت سواب گلو است که وقتگیر می‌باشد. بنابراین ابداع یک کیت جدید، ارزان، سریع و مناسب جهت تشخیص استرپتوکوکوس پیوژنز از نمونه‌های گلو حائز اهمیت ویژه می‌باشد.مواد و روش‌ها در این پژوهش یک کیت جدید به منظور تشخیص سریع استرپتوکوکوس پیوژنز طراحی گردید. 24 جدایه استرپتوکوکوس پیوژنز با تست لاتکس آگلوتیناسیون و کیت جدید بررسی شدند. با در نظر گرفتن نتایج روش لاتکس آگلوتیناسیون، حساسیت و اختصاصیت کیت جدید محاسبه شد. همچنین جهت بررسی اثر کیت جدید بر فلور نرمال گلو، 30 نمونه از دانشجویان دانشگاه الزهرا (س) به دست آمد.یافته‌ها 24 جدایه با روش لاتکس آگلوتیناسیون به عنوان استرپتوکوکوس پیوژنز تشخیص داده شد. با استفاده از کیت جدید نیز همان نتایج به دست آمد (κ = 1). حساسیت و اختصاصیت کیت جدید به ترتیب 100% و 100% بودند. رشد فلور نرمال گلو در خانه دوم پلیت سه خانه مهار شد. نتیجه‌گیری کیت جدید زمان و هزینه لازم جهت تشخیص استرپتوکوکوس پیوژنز از نمونه‌های گلو را کاهش می‌دهد. همچنین می‌تواند امکان درمان سریع با آنتی‌بیوتیک‌های مناسب را فراهم کند و از مقاومت آنتی‌بیوتیکی و عوارض حاصل از مصرف نابجای آنتی‌بیوتیک و همچنین از ایجاد تب روماتیسمی و گلومرولونفریت حاد جلوگیری ‌کند.