Az Európai Rendőr Akadémia története a megalakulástól Magyarország európai uniós elnökségéig - József Boda (Belügyi Szemle)
A szerző áttekintést nyújt az Európai Rendőrakadémia (CEPOL) történetéről, feladatairól, hatásköreiről és irányítási struktúrájáról. A CEPOL egyedülálló hálózatot alkot a nemzeti rendőrképző intézményekből, és tanfolyamokat, szemináriumokat, valamint képzési programokat kínál vezető beosztású rendőrtisztek és oktatók számára. A cikk felsorolja a magyar CEPOL-elnökségi csapat tevékenységeit is.