ОБ’ЄКТИ ІНТЕРНЕТ-ПРАВОВІДНОСИН В УМОВАХ ЦИФРОВІЗАЦІЇ СФЕРИ ГОСПОДАРЮВАННЯ - В.С. МІЛАШ (Економіка та право)
Здійснено огляд сучасного стану та перспектив розвитку правового регулювання інтернет-відносин в умовах цифрового розвитку господарського обороту, висвітлено та проаналізовано низку проблемних питань правової природи окремих об’єктів господарських прав, що існують у віртуальному (цифровому) форматі. Окрему увагу приділено віртуальним активам, комп’ютерним програмам та програмному забезпеченню, штучному інтелекту та концепції «Інтернет речей» тощо. Визначено потребу законодавчого закріплення понять віртуального майна та віртуальних речей, об’єктів з гібридною кібер-фізичною природою та їхнього подальшого включення до переліку майна у сфері господарювання (ст. 139 Господарського кодексу України). Актуалізовано необхідність модернізації та структурної кореляції актів господарського законодавства, спрямованих на регулювання відносин, у структурі яких наявні означені об’єкти.