Beden Eğitimi Ve Spor Bölümü Öğrencilerinin Bilgisayar Kullanma Yeterlilikleri - Çetin Yaman; Metin Yaman (Akademik İncelemeler Dergisi)
Bu çalışmanın amacı, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni adaylarının günümüzün en önemli teknolojilerinden olan bilgisayar kullanım seviyelerini ortaya koymak ve çeşitli kriterlere göre farklılıkların olup olmadığının araştırılmasıdır.Araştırmada veriler, araştırmacı tarafından Beden Eğitimi ve Spor bölümüne uyarlanarak “Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğrencilerinin Bilgisayar Kullanma Yeterlilikleri” anketi aracılığı ile toplanmıştır. Araştırmanın örneklemini 2005-2006 öğretim yılında Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünde okuyan toplam 160 öğrenci oluşturmuştur.Araştırmanın verileri SPSS 10.0 istatistiksel paket program kullanılmış olup sınıf değişkeni için ANOVA, diğer tüm değişkenler için t-testi, ortalama standart sapma gibi istatistik teknikler kullanılmıştır.Yapılan analizler sonucunda Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğrencilerinin bilgisayar kullanma yeterlilikleri incelenmiş olup evinde bilgisayarı olan ve okullarında bilgisayar laboratuarlarından yararlanan öğrencilerin birçok bilgisayar programının menülerini p < 0,05 düzeyinde anlamlı olarak fazla kullandıkları sonucuna ulaşılmıştır. Araştırma sonuçlarına dayalı olarak bilgisayarın BedenEğitimi ve Spor derslerinde etkili olarak kullanılmasına yönelik öneriler sunulmuştur.