Європейські стандарти прав людини та їх імплементація в Україні: аналіз Хартії ЄС про основоположні права - A. V. Matat (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Вказується, європейський вектор розвитку, закріплений у Конституції України з 2019 року, зумовлює масштабні трансформації національної правової системи, спрямовані на її поступове гармонізування з правовим доробком Європейського Союзу (acquis communautaire).