МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ДОСЛІДЖЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ В УКРАЇНІ У СУЧАСНИХ УМОВАХ - V. M. Sobolev; M. V. Soboleva (Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики)
Розкрито зростаючий вплив глобалізації та віртуалізації світового економічного простору на сталість економічного розвитку. Виявлено додаткові чинники виникнення загроз економічній безпеці в умовах трансформаційної економіки, пов’язані з кланово-олігархічним характером соціально-економічного розвитку в Україні. Запропоновані деякі заходи щодо нейтралізації ризиків консервації механізмів гальмування формування державі відкритого доступу в Україні.