«La Prote», vida quotidiana i històries de vida - Benet Gordaliza Cornellà; Carlos Sánchez-Valverde Visus (Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació)
Amb aquesta col·laboració, volem posar en valor la vida quotidiana que feien els nens i nenes acollits en aquest centre i el seu testimoni, des de la paraula i les històries de vida d’alguns ells, d’entre els milers que van viure al Grup Benèfic Wad Ras part de les seves infàncies. S’hi recullen també, de manera col·lateral i com a reforç documental, testimonis de la història gràfica i alguns recursos audiovisuals que consten sobre el centre en diferents arxius i en l’hemeroteca de les publicacions de l’època.