Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinin Farabi Değişim Programına yönelik görüşleri - Gülşah SEVER (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Bu araştırma Yüksek Öğretim Kurumu tarafından yurt içinde eğitim-öğretim hareketliliğini sağlamak üzere 2009 yılında başlatılan Farabi Değişim Programından yararlanarak Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’na gelmiş öğrencilerin bakış açısından süreci değerlendirmeyi amaçlayan betimsel bir çalışmadır. Veri toplamak için yarı yapılandırılmış görüşme yöntemi kullanılmıştır. Nitel içerik analizi sonucunda Farabi öğrencilerinin öğretim üyelerinin, arkadaşların ve ailenin yönlendirmesiyle; bulundukları okuldaki kısıtlı imkânlar sebebiyle isim yapmış bir okulda okumak için değişim programına başvurdukları belirlenmiştir. Değişim süresince ders seçme aşamasında ve müzik derslerinin daha ileri düzeyde olması sebebiyle uyum zorlukları yaşadıkları ortaya çıkmıştır.