Властивості композитів поліетилен–вуглецеві нанотрубки - Yu. I. Sementsov; S. N. Makhno; S. V. Zhuravsky; M. T. Kartel (Хімія, фізика та технологія поверхні)
Включення вуглецевих нанотрубок (ВНТ) в матрицю поліетилену в невеликих кількостях (до 5 мас. %) призводить до немонотонної зміни ступеня кристалічності матриці та досліджених електрофізичних і термодинамічних властивостей. Поріг протікання в системах поліетилен–ВНТ, визначений за експериментальними даними електропровідності, знаходиться в межах 0.0015–0.0020 в об’ємних частках. Вміст ВНТ до 2 % підвищує температуру термоокиснювальної деструкції полімера майже на 60 °С. Вплив ВНТ на структуру та властивості композиту тим суттєвіший, чим більший ступінь деагломерації ВНТ