Дослідження впливу добавок паладію на чутливість до Н2 адсорбційно-напівпровідникових сенсорів на основі наноматеріалів, отриманих золь-гель методом - E. V. Sokovyh; L. P. Oleksenko; N. P. Maksymovych; I. P. Matushko; G. I. Skolyar (Хімія, фізика та технологія поверхні)
Для створення газочутливого шару адсорбційно-напівпровідникових сенсорів водню синтезовано нанорозмірні матеріали на основі діоксиду олова з добавками паладію золь-гель методом з використанням етиленгліколю. Досліджено вплив малих концентрацій паладію на характеристики отриманих сенсорів до 40 ppm Н2. Показано, що властивості Pd-вмісних сенсорів визначаються каталітичними процесами окиснення Н2, що відбуваються на їхній поверхні.