Багатоетапний кореляційний алгоритм радіолокаційного розпізнавання повітряних об'єктів - С. П. Лещенко (Системи озброєння і військова техніка)
Стаття є продовженням циклу статей, що присвячені дослідженню радіолокаційного розпізнавання повітряних об’єктів. В статті розглядається використання багатоетапного кореляційного алгоритму для вирішення задачі розпізнавання. Основною ознакою розпізнавання є радіолокаційний дальнісний портрет повітряного об’єкта, що отримується при використанні широкосмугових зондуючих сигналів. Додатковими ознаками розпізнавання є траєкторна ознака та ознака роторної модуляції. Особливістю роботи багатоетапного кореляційного алгоритму є те, що рішення про належність цілі приймається по сукупності отриманих дальнісних портретів, які прийняті з розносом у часі. Використання багатоетапного алгоритму суттєво поліпшує вірогідність правильного розпізнавання. Недоліком алгоритму є збільшення часу на прийом рішення. Результати дослідження отримані методом математичного моделювання. Моделювалося розпізнавання повітряних цілей 20 типів різних класів (турбореактивні літаки, гвинтові літаки, вертольоти та ракети). Наводяться розраховані значення показників якості розпізнавання типу повітряної цілі.