ДЕІНДУСТРІАЛІЗАЦІЯ ЧИ ПОСТІНДУСТРІАЛІЗАЦІЯ: ПРОБЛЕМИ ТИПОЛОГІЇ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ - Анатолій Корнус (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії)
У статті розглянуто структуру зайнятості населення за видами економічної діяльності у розрізі адміністративно-територіальних одиниць України. Встановлено, що найбільш суттєво на структурі зайнятості відбилися процеси деіндустріалізації. На підставі аналізу співвідношення зайнятих у первинному (сільське і лісове господарство, рибництво), вторинному (добувна і обробна промисловість та будівництво) і третинному (галузі, що виробляють послуги) секторах економіки, виконано типологію регіонів України з виділенням дев’яти типів регіональних макроструктур зайнятості.