بررسی عددی تأثیر شکل هندسی جاذب یک دستگاه آب شیرین کن خورشیدی تک شیب - ولی کلانتر; مهدی عباسی (نشریه علوم کاربردی و محاسباتی در مکانیک)
امروزه استفاده از آب شیرین‌کن‌های خورشیدی برای تولید آب شیرین بیش از قبل، قابل اهمیت شده و توجه افراد و صنایع زیادی به این سیستم خورشیدی جلب شده است. از حدود ۲۲ میلیون مترمکعب آب شیرین تولید شده روزانه، کمتر از 1 درصد آن با استفاده از انرژی خورشیدی تولید می‌شود. تولید آب شیرین و خالص با استفاده از روش‌های رایج مانند نمک زدایی و اسمز معکوس انرژی بر می‌باشد و این روش‌ها به سوخت‌های فسیلی متکی می‌باشند اما استفاده از آب شیرین‌کن خورشیدی نه تنها کم هزینه و اقتصادی می‌باشد بلکه نیاز به سوخت فسیلی ندارد و منابع انرژی را حفظ می‌کند. در این پژوهش جاذب یک آب شیرین کن خورشیدی تک شیب در یازده هندسه متفاوت با شرایط یکسان مورد ارزیابی عدد قرار گرفت. هدف از انجام این پژوهش یافتن بهترین حالت برای طراحی صفحه جاذب در آب شیرین کن خورشیدی است. نتیجه نشان داد بهترین حالت برای ساخت یک آب شیرین‌کن خورشیدی ساده حالت (C) می‌باشد، در این حالت دمای جاذب با توجه به شدت تابش خورشیدی 750 وات بر مترمربع به349 کلوین می‌رسد و مقدار اب تقطیر شده نسبت به سایر حالات بیشتر می باشد، و بعد از آن هندسه(b) دارای بهترین عملکرد می باشد.