Харківський судовий процес 1943 року мовою документів - Ольга Вовк (Вісник Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна. Історія)
Здійснено огляд збірника документів і матеріалів «Початок шляху до Нюрнберга. Харківський судовий процес (15–18 грудня 1943 року)» (Харків, 2022), який вийшов друком у серії «Джерелознавчі зошити». Книга містить цінні історичні джерела, які до того часу були розпорошені й мало відомі широкому загалу; деякі з них публікуються вперше. Збірник на широкому документальному матеріалі дає змогу скласти уявлення про підготовку, перебіг і наслідки Харківського судового процесу, який заклав підвалини знаменитого Нюрнберзького процесу.