Intern kjønnssegregering i politiet – lederes oppfatninger om ansattes kjønnede kompetanse og tidsbruk - Tanja Nordberg (Tidsskrift for Samfunnsforskning)
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><!DOCTYPE p PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> Andelen kvinner i politiet er økende, og kjønnsbalanse i alletyper stillinger et uttalt mål, men politiet er samtidig kjønnssegregertinternt. Formålet med denne artikkelen er å undersøke hvordan lederesoppfatninger om kvinnelige og mannlige arbeidstakeres kompetanseog tidsbruk kan bidra til interne kjønnssegregeringsprosesser. Empiriener kvalitative intervjuer med 11 avdelingsledere innen to kjønnsdeltespesialiseringer: etterforskning og ordenstjenesten. Tesen om atledere foretrekker kvinnelige eller mannlige ansatte med utgangspunkti kulturelle forestillinger om kjønnet kompetanse, har vært viktig forå forklare horisontal kjønnssegregering. Men tesen er ikke undersøktempirisk. Denne artikkelen viser at ledernes oppfatninger om kjønnetkompetanse primært inngår i argumenter for å øke kjønnsbalanseni politiet. Videre, at praksis og oppfatninger vedrørende tidsbruki form av redusert arbeidstid, fulltid, overtid, turnus og ugunstigarbeidstid er vesentlig for den interne segregeringen. Arbeidstidsorganiseringenved ordenstjenesten fremstår som en viktig forklaring på at mangekvinner søker seg fra ordenstjenesten til etterforskning, hvor ledernemener tilrettelegging er lettere gjennomførbart. Men å benytte mulighetenfor tilrettelegging har karrierekonsekvenser. Kjønnede tilpasningerav arbeidstid kan bidra til at politiet blir klarere kjønnsdelt,samtidig som kvinneandelen i politiet øker.