ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ КІБЕРЗАГРОЗ У СВІТОВОМУ ІНФОРМАЦІЙНОМУ ПРОСТОРІ - Oleg R. Cherniak; Oleg V. Fedulov (Sučasnì Informacìjnì Tehnologìï u Sferì Bezpeki ta Oboroni)
Для захисту інформаційних систем від кіберзагроз (атак) необхідно постійно проводити аналіз та оцінку ризиків їх існування в світовому інформаційному просторі, які впливають на конфіденційність, цілісність та доступність інформаційних ресурсів. Проведено аналіз і виявлення основних тенденцій розвитку кіберзагроз у світовому інформаційному просторі, за результатом якого можна дійти висновку, що тенденції розвитку кіберзагроз збільшуються та ускладнюються механізми їх розповсюдження.