Штучний інтелект у досудовому розслідуванні кримінальних справ: окремі питання міжнародної практики - D. M. Byelov; M. V. Bіelova; I. V. Rushchak (Аналітично-порівняльне правознавство)
Вказується, інтеграція технологій штучного інтелекту (ШІ) у різноманітні аспекти суспільного життя відкриває нові горизонти та водночас створює серйозні виклики для правової системи, зокрема у сфері кримінального процесу. Хоча застосування систем ШІ на етапі досудового розслідування значно підвищує оперативність та результативність розкриття злочинів, воно також породжує комплекс складних питань правового, етичного та процесуального характеру.