Верифікація методики оцінювання функціональної ефективності передачі банківських інформаційних ресурсів в автоматизованих банківських системах - Євсєєв С.П.; Корольов Р.В.; Комишан А.С.; Бонь І.В.; Солоненко С.Г.; Богульський В.В. (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил)
Розглядається верифікація методики оцінювання емерджентних властивостей функціональної ефективності АБС на основі комплексного показника якості, який базується на основних показниках безпеки та надійності, що в свою чергу забезпечує протидію гібридним загрозам на банківські інформаційні ресурси та елементи інфраструктури автоматизованих банківських систем. Для оцінки комплексного показника функціональної ефективності запропоновані опорні таблиці, що дозволяють виділити діапазони зміни необхідних параметрів і визначити їх в умовних балах. Такий підхід дозволяє без значних економічних, обчислювальних та людських ресурсів враховувати не тільки технічні, але й економічні параметри ТЗЗІ АБС, що дозволяє точніше оцінювати її функціональну ефективність, враховувати результати досліджень при масштабуванні мережі АБС, виборі ТЗЗІ щодо побудови та підтримання КСЗІ, аналіз протидії загрозам на складові безпеки (ІБ, КБ, БІ) БІР, їх гібридність і синергізм, мінімізацію затрат та дієвий контроль за програмними засобами КСЗІ АБС.