АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ ВПРОВАДЖЕННЯ ТЕХНОЛОГІЙ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ НА ЕТАПІ ПРОЄКТУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВ РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ - Дмитро Харенко; Катерина Федосова; Тамара Новічкова (Економіка та суспільство)
У статті досліджено можливості впровадження технологій штучного інтелекту на етапі проєктування підприємств ресторанного бізнесу. Обґрунтовано актуальність цифрових рішень під час розробки концепції закладу, що дає змогу підвищити ефективність просторового планування, фінансового моделювання, логістики, формування меню та маркетингу. Методологія ґрунтується на поєднанні кількісного опитування та якісних інтерв’ю з представниками ресторанної галузі. Виявлено основні напрями застосування інтелектуальних систем, їх переваги, обмеження та бар’єри впровадження. Практична цінність полягає у розробці прикладних рекомендацій для підприємців, архітекторів, консультантів і розробників програмного забезпечення. Запропоновані підходи сприяють ефективнішому прийняттю управлінських рішень та підвищенню результативності проєктів в умовах ринкової нестабільності.