Władysław Rozwadowski, Prawo rzymskie. Zarys wykładu wraz z wyborem źródeł, wyd. 2, 1992 - Władysław Bojarski (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Recenzja: Władysław Rozwadowski, Prawo rzymskie. Zarys wykładu wraz z wyborem źródeł. Wyd. 2. Przedsiębiorstwo Wydawnicze Ars boni et aequi, Poznań 1992