Mediologiczne wędrówki po świecie obrazów - Piotr Zawojski (Kwartalnik Filmowy)
Zawojski recenzuje publikację znanego teoretyka kina i medioznawcy Andrzeja Gwoździa pt. Technologie widzenia, czyli media w poszukiwaniu autora: Wim Wenders. Gwóźdź nie przyjmuje postawy zwykłego monografisty. Tak jak dla samego reżysera jego kino jest punktem wyjścia do szerszych rozważań nad znaczeniem i funkcją obrazu w ogóle, tak dla autora książki twórczość Wendersa staje się pretekstem do spojrzenia na „filozofię mediów” z dużo szerszej, ponowoczesnej perspektywy.