ПРАКСА УСТАВНОГ СУДА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ - Милена Симовић (Годишњак Правног факултета у Бањалуци)
ПРАВО НА СЛОБОДУ И СИГУРНОСТ ЛИЧНОСТИ Нема повреде права из члана II/3д) Устава Босне и Херцеговине и чла- на 5 Европске конвенције за заштиту људских права и основних слобода када у образложењима оспорених рјешења о одређивању, односно про- дужењу мјере притвора нису изостали разлози и образложења на основу предочених доказа које су редовни судови цијенили у прилог закључку о постојању основане сумње и нарочитих околности из члана 146 став 1 тачка ц) Закона о кривичном поступку Федерације Босне и Херцеговине.